"Å ha til salt i grøten" - er et uttrykk de fleste av oss kjenner. Det betyr kort og godt at man har så man klarer seg, og vel så det.
Salt er et av de første "krydder" jeg kjenner til (sammen med pepper. Salt er som kjent et mineral).
Jeg bruker salt med en mye større forsiktighet og bevissthet enn både mine foreldre og besteforeldre gjorde, rett og slett fordi jeg ikke liker at mat smaker salt, (jeg fikk nok min "overdose" i barndommen) men mest fordi riktig mengde og riktig saltkvalitet løfter smaken i alt fra grøten og bakverket til middagsrettene.
Så til saken! Trodde du som jeg at Maldon-salt var et fransk gourmet salt? Og at det uttaltes: "Maldå"?
Not at all, my dear! For den som har tatt seg bryderiet med å lese teksten på den klassiske papiresken med havsaltflak, og til og med har en god kollega som har bodd i Maldon, kan dele følgende informasjon:
Maldon er en gammel by ved elven Blackwaters i Essex, øst i England.
Byen har vært hjertet av saltproduksjon siden romertiden; "Dette er stedet som sammen med våre* unike håndrakingsmetoder gir vårt salt den særegne smaken og konsistensen," sier * Maldon Crystal Salt Company Ltd En spennende by, med en like spennende historie. Tenk på det, neste gang du drysser "A pinch of salt" over Focacciabrødet, salaten eller potetene.
Flakene kan også brukes som snødekor på en juletallerken fra Pip studio.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar